Därför bör du anlita flyttfirma till din nästa flytt

Det finns flera anledningar till att du ska anlita en flyttfirma nästa gång du flyttar. Detta gäller särskilt dig som brukar be dina vänner om hjälp med att bära tunga kartonger och möbler. I den här artikeln går vi igenom två goda skäl till att skippa DIY-flytten och istället lämna över ansvaret till proffsen – hitta bästa flyttfirmorna stockholm.

Dessutom innebär en flytt vissa riskabla moment för de som utför flytten. När du flyttar själv är detta troligen du själv och dina vänner och/eller familj. Det är mycket vanligt att den som inte har professionell erfarenhet av att utföra flyttar inte heller har några kunskaper i hur man lyfter saker på rätt sätt. Tunga lyft är ett område som många arbetsplatser har särskilda utbildningar i för personalen. Det hör inte till ovanligheterna att privatpersoner som deltar i en flytt åker på ett ryggskott till följd av att ha lyft och burit fel.

Förlorad inkomst på grund av skada – vems ansvar?
I sig är ett ryggskott inte farligt. Det går över, men det kan ta tid. Det kan också innebära så svår smärta att man inte kan gå till sitt ordinarie arbete när arbetsveckan börjar på måndagen efter flytthelgen. Beroende på om personen i fråga är anställd eller arbetar som frilans/egen företagare kan detta tyvärr innebära inkomstbortfall. Det kan uppstå besvärliga diskussioner om vem som ska stå för den kostnaden.

Om du däremot anlitar en flyttfirma med alla erforderliga försäkringar kan du känna dig trygg med att allt som händer under arbetet är flyttfirmans ansvar. Det gäller även om någon ur personalen skadar sig på arbetet. Detta är en av de absolut bästa anledningarna till varför du ska anlita en flyttfirma.

Flyttfirma – flyttar snabbt och effektivt
En annan bra anledning till att anlita en flyttfirma är att det går mycket, mycket snabbare att få flytten klar. Flyttfirmans arbetslag kommer arbeta betydligt mer effektivt och välplanerat än du och dina kompisar. Det här innebär att du kommer få mer tid över till att ta hand om allt annat som hör flytten till. Du kan lugnt installera dig på din nya adress och se till att saker och ting hamnar på rätt plats. Kanske kan du till och med hinna med att få upp gardinerna innan dagen är över!