Så väljer du rätt målare

Drömmer du om en renovering? Vill du fräscha upp hela ditt hem, eller bara måla om ett rum? I vilket fall som helst har du sannolikt ett spännande projekt framför dig. Boka målare stockholm! Som många andra funderar du säkert på att anlita en målare för att få till ett riktigt lyckat resultat. Men hur väljer man rätt målare och vad bör man tänka på?

Många valmöjligheter
Att anlita en målare är inte alltid helt enkelt. Det finns många målerifirmor och egenföretagare, men att hitta rätt person kan var lite svårare. Utöver att denne ska vara utbildad, erfaren och seriös är det också viktigt att ni är på samma våglängd. En bra plats att börja på är Google. Genom en sökning på målare i ditt område kan du få en lång lista över verksamma företag. Det innebär att du inte behöver nöja dig med första bästa, utan bör komma ihåg att du har många alternativ att välja mellan.

Be om offerter
När du besöker en målares hemsida hittar du en hel del information om företaget. Däremot är det inte säkert att du kan se prisinformation. Dessutom kan priserna variera stort beroende på vad som ska göras, hur stor ytan är, hur pass komplicerat arbetet är och mycket mer. För att få en tydlig bild av vad projektet kan kosta just dig bör du be om en offert. Det är viktigt att kontakta flera firmor så att du kan få flera offerter. Då kan du enkelt jämföra dem och se vilken som skulle passa dig bäst. Tänk också på att det inte bara är priset som bör vara avgörande. Målarens kunskaper, försäkring och garantier är minst lika viktiga.

Titta på referenser
Om du har ett större projekt framför dig kan det vara klokt att be målaren om referenser. De flesta har en del korta referenser på hemsidan, men det är alltid rekommenderat att kontakta en före detta kund och höra vad hen har att säga. Det är särskilt viktigt om du funderar på att anställa målaren för ett mer komplext och dyrt arbete. Ett tips är att även kolla upp kundrecensioner på internet. Då kan du snabbt se hur många tidigare kunder upplever företaget.

Kolla upp företaget
Numera kan du hitta en hel del information om företag. Utöver målarens egna hemsida kan du hitta information om verksamhetens ekonomi, eventuell F-skattsedel och liknande. De flesta företag är seriösa, men tyvärr finns det också aktörer som man bör undvika. Du kan också få mycket information genom att kontakta företaget och fråga om du kan betala via faktura. Alla seriösa företag erbjuder ett skriftligt avtal och möjlighet att betala via faktura.